Brussels Champagne Festival

Naast de 6 trouwbeurzen van Brussel, Libramont, Bergen, Luik, Namen en Charleroi, organiseert AP Events voor de derde keer het Brussels Champagne Festival. Dit zal plaatsvinden op hetzelfde tijdstip als de Brusselse trouwbeurs.

Het Brussels Champagne Festival is twee dagen lang gewijd aan het ontdekken en proeven van grote en kleine champagnemerken.
Trakteer uzelf op een coupe of een fles om ter plaatse te drinken met familie of vrienden.

Profiteer van de beursaanbiedingen, bestel uw champagne ter plaatse en neem ze mee. Muziek, animatie, oesters en andere delicatessen worden u het hele weekend aangeboden voor een feestelijke en gastronomische sfeer.

Er nemen een twintigtal champagneproducenten deel aan het Brussels Champagne Festival.

Dit champagnefestival is toegankelijk voor zowel particulieren als voor professionals. Bezoekers kunnen ter plaatse de aanwezige producenten ontmoeten en hun bestellingen plaatsen om tijdig te worden geleverd voor de eindejaarsfeesten.

Champagne is een wijn die elke dag gedronken kan worden. Onder andere omdat het goed past bij quasi elk gerecht. Champagnes zijn zodanig divers, met de nodige complexiteit, zodat er voor elke smaak wat wils is.

Grote consumptie van champagne in België

Beglië blijft zeer belangrijk voor de Franse champagneproducenten. Het is de zesde champagnemarkt met 5,57% van alle uitvoer van champagneflessen. Het in België verbruikte volume is gestegen met 6,7% en de inkomsten met 15%. Deze stijging wordt veroorzaakt door de diversificatie van de champagneconsumptie en de interesse van belgische consumenten voor de hogere klasse, met een groeiende interesse voor de speciale cuvées, rosé champagnes en de millésimes.